Home

Deel dit bericht
Deel dit bericht

Nieuw op grondwijzer

 • Techni-Mat 2024 - Ontbijtsessie: "Urban Mining: hergebruik, recyclage en selectieve sloop."

  19.04.2024

  Op woensdag 15 en donderdag 16 mei wordt Techni-Mat weer georganiseerd. Dé vakbeurs voor Infra en Ruwbouw in Flanders Expo in Gent.Tijdens Techni-Mat organiseren Bouwunie, Grondwijzer en Buildwise, twee interessante ontbijtsessies over PFAS en Urban Mining. Elke ontbijtsessie duurt ongeveer 40 minuten en is gratis voor leden van Bouwunie & Grondwijzer. Let op: inschrijven is wel verplicht!

 • Techni-Mat 2024 - Ontbijtsessie: "Het Tijdelijk HandelingsKader (THK) voor het gebruik van PFAS-houdende bodemmaterialen"

  26.03.2024

  Op woensdag 15 en donderdag 16 mei wordt Techni-Mat weer georganiseerd. Dé vakbeurs voor Infra en Ruwbouw in Flanders Expo in Gent.Tijdens Techni-Mat organiseren Bouwunie, Grondwijzer en Buildwise, twee interessante ontbijtsessies over PFAS en Urban Mining. Elke ontbijtsessie duurt ongeveer 40 minuten en is gratis voor leden van Bouwunie & Grondwijzer. Let op: inschrijven is wel verplicht!

 • Save the Date(s): Kwaliteitsdag & Studiedag bodemsaneringsdeskundigen

  20.03.2024

  Reserveer alvast uw agenda voor deze 2 interessante evenementen!

 • Nieuwe instrumenten voor meer transparante bodeminformatie

  18.03.2024

  Om tegemoet te komen aan de maatschappelijke vraag naar open en transparante bodeminformatie ontwikkelde de OVAM 2 nieuwe instrumenten: de bodemverontreinigingsfiche en de bodemverontreinigingsverkenner. Deze instrumenten tonen op een toegankelijke en beknopte manier welke informatie de OVAM in het grondeninformatieregister (GIR) heeft van een grond. Daarnaast wil ze met algemene en specifieke adviezen de lezer aandachtig maken voor het zorgzaam gebruik van de grond. Beide instrumenten zijn ontwikkeld binnen de Databank Ondergrond Vlaanderen (DOV). Door deze nieuwe samenwerking worden daarin nu ook gegevens over bodemkwaliteit en bodemverontreiniging toegevoegd.

 • *UPDATE* Nieuwe versies Richtlijn en Codes van Goede Praktijk n.a.v. het Tijdelijk Handelingskader

  14.03.2024

  In het “Tijdelijk handelingskader voor het gebruik van PFAS-houdende bodemmaterialen” worden nieuwe evaluaties en analyses geïntroduceerd. Hoe deze moeten uitgevoerd worden, staat beschreven in een Richtlijn en 2 Codes van Goede Praktijk. Een nieuwe versie van deze documenten werd vandaag op de website van OVAM gepubliceerd.

Abonneren op Nieuws