Techni-Mat 2024 - Ontbijtsessie: "Het Tijdelijk HandelingsKader (THK) voor het gebruik van PFAS-houdende bodemmaterialen"

26.03.2024

Op woensdag 15 en donderdag 16 mei wordt Techni-Mat weer georganiseerd. Dé vakbeurs voor Infra en Ruwbouw in Flanders Expo in Gent.Tijdens Techni-Mat organiseren Bouwunie, Grondwijzer en Buildwise, twee interessante ontbijtsessies over PFAS en Urban Mining. Elke ontbijtsessie duurt ongeveer 40 minuten en is gratis voor leden van Bouwunie & Grondwijzer. Let op: inschrijven is wel verplicht!

Op 7 juli 2023 heeft de Vlaamse Regering het “Tijdelijk handelingskader voor het gebruik van PFAS-houdende bodemmaterialen” goedgekeurd. Deze nieuwe regelgeving werd opgesteld naar aanleiding van voortschrijdende inzicht waaruit bleek dat een aantal bepalingen uit de huidige "Richtlijn PFAS-onderzoek" en "Toetsingswaarden voor PFAS in bodem en grondwater" aan een update toe waren.

Tijdens de ontbijtsessie geeft Grondwijzer vzw een overzicht van de wijzigingen en de consequenties die deze nieuwe regelgeving voor uw grondverzetprojecten zal hebben éénmaal ze van kracht gaat. Grondwijzer legt je uit waarmee je rekening moet houden bij je lopende projecten en bij het inschrijven op je volgende projecten.

Er zijn ook getuigenissen van opdrachtgevende besturen Aquafin en Fluvius

 

De gratis ontbijtsessie op Techni-Mat duurt ongeveer 40 min en is een Bouwunie-initiatief in het kader van NIVB, Netwerk voor innovatieversnelling in de bouw met VLAIO.

 

Inschrijven kan via volgende link:

Deel dit bericht: 
Deel dit bericht