Infoavonden: "Private riolering en omgevingsaanleg"

16.09.2019

Op dinsdag 17 september 2019 en donderdag 19 september 2019 is Grondwijzer vzw aanwezig op de door Bouwunie georganiseerde infoavonden "Private riolering en omgevingsaanleg". Timothy Geerts van Grondwijzer vzw zal op deze avonden de valkuilen van de grondafvoer en grondaanvoer op uw werf komen toelichten. Hierbij wordt in detail ingegaan op de nieuwe meldingplicht voor het transport van bodemmaterialen afkomstig van kleine werken. Grondwijzerleden kunnen gratis deelnemen aan de infoavonden.

Inleiding

Niet alleen vochtproblemen kunnen tot ergernissen leiden bij renovaties of nieuwbouw. Een slechte riolering zorgt minstens evenveel voor grijze haren bij uw opdrachtgevers. Het lijkt allemaal erg banaal. Enkele buizen vastmaken en klaar is kees. Niks is minder waar. Tijdens deze Bouwunie infosessie gaan we het hebben over de correcte aanleg van privériolering voor afvoer van afval- of regenwater. We proberen diverse vragen te beantwoorden. Waar is een regenput of septische put verplicht? Waar loopt het meestal fout? Wat met keuringen?

We hebben het ook over de omgevingsaanleg. Aanvoer- en afvoer van grond, mag dit zomaar? En wat met verhardingen en buitenterrassen? Hoe zorg ik ervoor dat de opbouw en detailleringen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden? Een boeiende avond om bij te leren in samenwerking met Deschacht, de one-stop Bouwshop.

 

Programma

19u15 | Ontvangst en verwelkoming
DOOR DESCHACHT

19u30 | Correcte aanleg van privériolering voor afvoer van afval- of regenwater, regenput en/of septische put
DOOR MARC NOTERMANS, BUREAU NOTERMANS
Waar loopt het meestal mis? Waar is een regenput of septische put verplicht? Welke volumes? Is een keuring noodzakelijk? Wat met al dan niet gescheiden riolering?

20u15 | Aanleg van duurzame buitenterrassen, verhardingen, beton
DOOR PETER GOEGEBEUR, T ILEXPERT, E XPERTISES RUWBOUW/AFWERKING
Welke materialen zijn geschikt voor buiten? Opbouw? Aansluitingen? Regenwaterafvoer? Wat zijn veelvoorkomende schadegevallen?

20u45 | Grondafvoer en aanvoer, valkuilen
DOOR TIMOTHY GEERTS, SENIOR ADVISEUR GRONDWIJZER VZW
Kan ik zomaar van overal grond aanvoeren, en wat met de afvoer van grond? Is de grondverzetregeling ook voor mij van toepassing?

21u00 | Enkele nuttige productoplossingen
DOOR EEN ADVISEUR VAN DESCHACHT

21u15 | Netwerkreceptie

 

Data & Locaties

di 17 september 2019
  • 19:15 tot 21:15
  • Deschacht , Zedelgem

 

do 19 september 2019

  • 19:15 tot 21:15
  • Deschacht , Hasselt

 

Gratis deelnemen aan de infoavond? Contacteer Grondwijzer voor uw partnercode! 

Deel dit bericht: 
Deel dit bericht